אטרקציות במינכן

העיר מינכן, הידועה גם כעיר הגדולה ביותר בדרום גרמניה ובירת מדינת / חבל בוואריה, מוכרת בזכות האטרקציות הרבות שבה ושלל הפסטיבלים שהיא מציעה, לרבות פסטיבל הבירה השנתי – האוקטוברפסט (שפסטיבלים זהים לו, ובהשראתו, נחגגים באותה התקופה במדינות נוספות בעולם). לצד השמחה, הצבעוניות הרבה והאווירה התוססת שמציע הפסטיבל, יש במינכן הרבה מאד אטרקציות ופעילויות שונות והתיירות שבה לא מתבססת אך ורק על שתייה בירה (טובה). יש בעיר מרכז היסטורי יפהפה, פארקים וגנים מטופחים, מסעדות מצוינות, שמציעות מהמטבח המקומי ונקודות עניין רבות, שמספרות את סיפורה של העיר, כמו גם את סיפורה של גרמניה כולה. 

ביקור במינכן, בין אם במסגרת סוף שבוע קצר ובין אם במסגרת חופשה ארוכה יותר, מבטיח לכם נקודת מבט שונה על התרבות הגרמנית. בעת השיטוט בה תפגשו מקומיים חייכנים ואדיבים, שישמחו לחלוק אתכם מידע ולכוון אתכם למוזיאונים מעניינים, שהביקור בהם הוא בגדר חובה. קל מאד להתנייד במינכן, בהיותה עיר תיירותית בולטת מאד, ואפשר למצוא בקלות רבה את אתריה השונים וגם את האטרקציות שנמצאות בשטחה. מכיוון שיש לא מעט מה לעשות ולראות במינכן, מומלץ מאד לתכנן את הביקור בה בקפידה ולו כדי ליהנות מהאתרים השווים יותר שבה ולשלב גם עצירה במקומות חביבים, שמוסיפים רבות לחופשה עצמה.

english garden munich
הגן האנגלי והמגדל הסיני במינכן

אתרי מורשת

מינכן אמנם עיר מודרנית מאד, דבר הניכר בהתנהלות היום יומית שבה וגם באורח החיים של כל אלה, המתגוררים בה. יחד עם זאת, מדובר בעיר עם היסטוריה עשירה מאד, כזו הבאה לידי ביטוי במבנים הרבים שבה: קתדרלות מפוארות, כיכרות גדולות, גנים יפהפיים ועוד ועוד, את כל אלה תוכלו למצוא בעיר המיוחדת הזו, עיר שמומלץ מאד שלא לפספס. 

כיכר מריאן (Marienplatz) – הכיכר הזו, הנחשבת גם למפורסמת ביותר במינכן, נמצאת בלב ליבה של העיר העתיקה והמקום הנכון להתחיל ממנו את הסיורים ואת השיטוטים ברחבי העיר. במרחק הליכה לא רב מהכיכר נמצאות מגוון של אטרקציות וגם נקודות עניין שמומלץ לעצור בהן בעת הביקור במינכן, וזו גם הסיבה מדוע אפשר לראות בכיכר עצמה המוני אנשים. ההיסטוריה של הכיכר מתחילה כבר במאה ה-12, אז היא נבנתה בהוראתו של דוכס בוואריה. היא שמשה כבית לשווקים בתקופת ימי הביניים, לחגיגות שונות ואפילו לטורנירים ותחרויות. לאורך השנים הוקמו בכיכר אנדרטאות שונות, כמו אנדרטת Mariensaule, שנבנתה בשנת 1638 לסמן את סיום הפלישה השבדית במלחמת 30 השנים. השינויים בעיר באו לידי ביטוי גם בכיכר עצמה. היא נותרה כשוק עד לשנת 1807 ובמהלך אולימפיאדת מינכן בשנת 1972 הפכה הכיכר לרחבה המיועדת אך ורק להולכי רגל. כיום מהווה הכיכר נקודת מפגש ומקום לפעילויות שונות, הן עבור המקומיים, המתגוררים בעיר, והן עבור התיירים המגיעים אליה ואל העיר עצמה לאורך כל השנה. 

הגן האנגלי (English Garden) – הוא נמצא בתוך מינכן, העיר ההומה, והוא אחד הפארקים העירוניים הגדולים ביותר באירופה, וגדול יותר אפילו מהסנטרל פארק שבניו יורק. הוא משתרע על שטח עצום, כל הדרך ממרכז העיר ועד לגבולותיה הצפון-מזרחיים. את שמו, קיבל הפארק לאור סגנונו, הזהה לסגנון הפארקים שבבריטניה, ומחוצה לה, שהיה אופייני למאות ה-18 וה-19. אפשר לטייל בין שביליו המיוערים של הגן, לשוט באגם בסירת משוטים, לראות מקרוב מבנים ארכיטקטוניים יפים וליהנות מאווירה נעימה ונינוחה בנקודות רבות בו. למי שרוצה להשתזף, וגם יש לו אומץ לעשות זאת בעירום, כדאי להגיע לרחבת Schonfeldwiese, היכן שהמבקרים במקום משתזפים בעירום (מה שמקובל מאד בגרמניה, ועוד מאז שנות ה-60). המגדל הסיני – Chinesischer  הוא אלמנט יפה נוסף בגן, שכדאי לעצור בו והוא נבנה במאה ה-18. עוד מהמזרח בגן האנגלי אפשר למצוא גם בית תה יפני מסורתי, המביא לקדמת הבימה את המזרח את התרבות האופיינית לו. מי שרצה ליהנות מספורט ימי רגוע, שייט באגם Kleinhesseloher See הוא הדרך הנכונה לעשות את זה. את הביקור בגן אפשר לעשות לאורך כל השנה, הוא פתוח מדי יום והכניסה אליו חופשית, ללא תשלום. תוכלו להגיע אליו ברכבת התחתית, באוטובוס או בחשמלית. 

ארמון נימפנבורג (Nymphenburg Palace) – בכל שנה נוהרים אל הארמון המרהיב הזה מאות אלפי מבקרים ולא בכדי הוא נחשב לאחת האטרקציות הבולטות של מינכן. ארמון נימפנבורג הוא אחד מהארמונות הגדולים ביותר באירופה והוא ממחיש, במלוא תפארתו, את ההיסטוריה הגרמנית, ובייחוד את ההיסטוריה של בוואריה. הארמון שימש, מיד לאחר הקמתו בשנת 1664, כמעון הקיץ של ויטלסבאך. עיצובו המפואר והמרשים של הארמון משקף את מקור השראתו – מכתב האהבה של הנסיך פרדיננד מריה להנרייט אדלייד, לאחר היוולדו של יורש העצר (שלו חיכו תקופה ארוכה) מקסימיליאן עמנואל השני. על עיצובו המקורי של הארמון אחראי האדריכל האיטלקי אגוסטינו בארלי, כאשר עם הזמן התרחב הארמון ונוספו לו ביתנים חדשים ואלמנטים שונים. אותו בן אהוב, מקסימיליאן, היה אחראי, בהמשך, על רבים מהשינויים שבוצעו בארמון וכך גם אנשים נוספים. בשנת 1972 נפתח הארמון לראשונה בפני הציבור הרחב, שיכול היה לראות סוף סוף את אותו עושר מקרוב. ומאז, נמשכת המסורת הזו עד היום וגם עתה יכולים התיירים להיכנס אליו, להסתובב בין חדריו ולהתרשם מכל מה שהוא מציע: עיצובים יפהפיים בסגנון הבארוק, עיצובים בסגנון הרוקוקו וגם בסגנון ניאו-קלאסי מרהיב. 

בית העירייה החדש (New Town Hall) – יש במינכן לא מעט מבנים ארכיטקטוניים מיוחדים, הלוקחים חלק חשוב מאד מההיסטוריה שלה. כזה הוא בדיוק בית העירייה החדש, מבנה ניאו-גותי מפואר, שנמצא בחלקה הצפוני של כיכר מריאן. את המבנה בנו בין השנים 1867 ל-1874, כאשר צמיחתה המהירה של העיר חייבה להרחיבו בין השנים 1899 ל-1903. בית העירייה החדש, עם מאות חדריו, הוא מקום מושבו של משרד ראש העיר, מועצת העיר ומטה הנהלת העיר ואורכו מגיע כמעט ל-100 מטרים. הוא מעוטר באלמנטים בסגנון ניאו-גותי והוא כולל מרפסת בראש המגדל, הצופה אל הכיכר. דמויות, המייצגות סיפורים מההיסטוריה של מינכן, רוקדות במקומן בכל יום בשעה 11:00 בבוקר, 12:00 בצהריים ו-17:00 לפנות ערב והן, ללא ספק, אחת האטרקציות האהובות על המבקרים במקום. אותה מרפסת, בחלקו העליון של מגדל בית העירייה, משמשת כמקום מושלם לצפות על נופיה של העיר, מגובה של 85 מטרים. אפשר לראות את גגותיה של מינכן, ובעלי הראייה הטובה יוכלו לראות אפילו רמזים להרי האלפים הרחוקים כשהשמיים נקיים מעננים. לאלה הרעבים – במרתף המבנה ישנה מסעדה טובה – Ratskeller, המציעה מנות בוואריות מסורתיות. המסעדה פעילה עוד מאז שנת 1867 והיא אטרקציה תיירותית בפני עצמה. 

הכפר האולימפי (Olympiapark) – הכפר האולימפי במינכן הוקם לכבוד האולימפיאדה שהתקיימה בקיץ 1972. הפארק ממשיך לפעול עד היום, ונערכים בו אירועים תרבותיים שונים, אירועים חברותיים מכל מיני סוגים ועוד. הפארק מחולק לארבעה אזורים: האזור האולימפי, הכולל את מתקני הספורט האולימפיים ואת האצטדיון המפורסם, הכפר האולימפי, היכן שנמצאים מגורי הספורטאים (2 כפרים, למעשה), מרכז קניות גדול ואזור רביעי נוסף, שבו האגם האולימפי וההר האולימפי. כאן המקום גם להזכיר את הזיקה הישראלית אל הכפר האולימפי במינכן, זיקה שחקוקה בזיכרונם של רבים. ב-5 בספטמבר, 1972, יומה ה-12 של האולימפיאדה, התרחש בשטחי הפארק, היכן שהתגוררה המשלחת הישראלית, טבח נורא. חברי הארגון "ספטמבר השחור" השתלטו על המבנה ורצחו 11 ספורטאים, מאמנים ושופטים חברי המשלחת. לזכרם של הנרצחים הוצבה בפארק אנדרטה, שבה רשומים שמותיהם ושמו של שוטר גרמני, שנרצח אף הוא באותו אירוע. בשנת 2017, במלאת 45 שנים לאותו טבח נורא, נחנך בפארק אתר זיכרון רשמי, הכולל גם שחזור אותם רגעים דרמטיים וכן תיאור סיפור חייהם של הספורטאים ושל השוטר הגרמני, קורבנות הטבח. 

כנסיית אסאם (Asam Church) – בלב אזור הקניות של מינכן, מסתתרת לה כנסייה מרהיבה, הידועה כאחד המבנים היפים והמרשימים בעיר. כנסיית אסאם נבנתה בין השנים 1733 ל-1746 על ידי שני אחים, שראו בכך הבטחה לישועתם. האחים, אחד פסל והשני צייר, השתמשו בכישוריהם כדי לכסות את הקפלה של הכנסייה בציורים ובפסלים מרהיבים, ששיוו לה מראה בלתי רגיל ומשכו אליה המונים. החלונות הנסתרים בכנסייה מאירים אותה באור טבעי יפהפה ומדגישים את האלמנטים השונים שבה. כנסייה זו נפגעה קשות מהפצצות המלחמה בשנת 1944, וכיום ניתן לראות בה מספר חלקים ששוחזרו בשנות השמונים והם העתק מושלם לאותם חלקים שנפגעו בהפצצה. הכנסייה פתוחה למבקרים והכניסה אליה היא ללא עלות.

Marienplatz square
מבט מלמעלה על כיכר מריאן בשעת ערב

מוזיאונים בעיר

יש במינכן למעלה מ-80 מוזיאונים, המציעים למבקרים בהם חוויה בלתי רגילה וסקירה של מגוון רחב מאד של תחומים: אמנות מודרנית ועתיקה, טכנולוגיה, מכוניות ואפילו – תפוחי אדמה! המוזיאונים בעיר פועלים לאורך כל השבוע, למעט בימי שני, כאשר היום המוצלח ביותר לביקור בהם הוא יום ראשון, אז הכניסה אליהם כרוכה בתשלום של 1 אירו בלבד. כמובן שיש לקחת בחשבון שהם עשויים להיות ביום הזה עמוסים וצפופים מרוב מבקרים, אך כל זה בהחלט משתלם ושווה את ההגעה. 

גליפטוטק (Glyptothek) – המוזיאון המרשים הזה, שנמצא בתוך בניין המעוצב בסגנון ניאו-קלאסי, וכפי שטוענים רבים, הוא המוזיאון היחיד בעולם המוקדש כולו לפסלים עתיקים. במקום שאלה, המוצגים בו, יוסתרו מאחורי זכוכית, הם נמצאים ממש בחזית הבימה ובעת השיטוט במוזיאון, אפשר להתקרב אליהם ולראות אותם ללא כל הפרדה בין האדם הצופה לבין הפסל, המוצג לפניו. בניגוד למוזיאונים אחרים, הוא איננו מרגיש בעת הביקור בו כמו עוד מוזיאון מסורתי מחניק, והתחושה בו היא תחושה של גלריית אמנות שמכבדת את עצמה. בעת השיטוט ברחבי המוזיאון אפשר לראות העתקים חדשניים של פסלים, המגולפים מעץ, כאשר המגיעים אל המוזיאון, יוכלו גם להיכנס, ועם אותו כרטיס הכניסה, אל תצוגת העתיקות שבבניין, ממול למוזיאון.

מוזיאון ברנדהורסט (Museum Brandhorst) – מוזיאון ברנדהורסט נפתח לקהל הרחב בשנת 2009 והוא אחד הבולטים והמוערכים ברשימת המוזיאונים המצליחים של מינכן. המוזיאון מציג על קירותיו, במסגרת תערוכת קבע, את יצירותיהם של אמנים מפורסמים, שהפכו לאייקונים ידועים בכל העולם, לרבות אנדרי וורהול, עם דיוקנו הידוע "מרילין". 

המוזיאון הגרמני (Deutsches Museum) – זהו המוזיאון המפורסם ביותר במינכן וגם בין המרשימים שבו. הוא זכה לתואר מוזיאון המדע והטכנולוגיה הגדול ביותר בעולם ובכל שנה מגיעים אליו למעלה ממיליון מבקרים. במוזיאון מוצגים כ-28,000 פריטים שונים השייכים לעולם הטכנולוגיה והוא מתאים לכל הגילאים. ברוב התערוכות שבו ישנם אלמנטים חזותיים בעלי עוצמה ושורה של מצגות אינטראקטיביות, המלמדות לא מעט על תחום המדע. 

מוזיאון חמש היבשות (Museum Funt Kontinent) – זהו אחד המוזיאונים המעניינים בעיר, ולא בכדי. יש בו אוסף של למעלה מ-200,000 פריטים שונים, המוצגים בשטח ענק. אין ספק שמדובר במוזיאון עצום, שמומלץ מאד לשלב עצירה בו בעת הביקור במינכן. אפשר לראות בו את הקיאק העתיק ביותר בעולם וגם אוסף מרהיב של פסלים בודהיסטיים. בשל גודלו וכדי להקל על הניווט בו המוזיאון מחולק לפי אזורים גאוגרפיים, כאשר לכל אזור מוזיקת רקע שונה. האזור הפופולרי והאהוב ביותר על המבקרים במוזיאון הוא האזור המוקדש כולו ליבשת אסיה. הביקור מתאים לכל הגילאים, כאשר הכניסה לילדים מתחת לגיל 15 היא בחינם.

NS-Dokumentationszentrum – הביקור במוזיאון הזה לא פשוט, בייחוד לישראלים / יהודים. המוזיאון הזה הוא תזכורת לעבר רחוק (אבל לא רחוק כל כך, במונחים היסטוריים), עבר שאותו נדמה, לעיתים, שמינכן מנסה לטשטש. מוצג בו אוסף מרשים למדי של מסמכים נאציים והוא מתמקד בהיסטוריה של האנטישמיות, הגזענות ודעות קדומות. קירותיו הריקים הלבנים והאווירה שבו, המזכירה אווירה של ספרייה, משווים לו מראה דרמטי ורציני ונותנים דגש לתערוכות עצמן ומאפשרים למבקרים במקום להתמקד אך ורק בהן ובעוצמה הרבה שלהן.

המוזיאון היהודי (Jewish Museum) – המבנה המיוחד של המוזיאון היהודי הוא רק חלק מהעניין הרב והסקרנות הרבה שהוא יוצר בקרב תיירים רבים, ולא רק יהודים. המוזיאון היהודי שבמינכן, שנפתח לראשונה בשנת 2007, מספק למבקרים בו סקירה מקיפה על ההיסטוריה היהודית של מינכן והוא חלק ממרכז יהודי חדש, שנבנה בעיר עצמה. המוזיאון נמצא בתוך בית כנסת – בית הכנסת הראשי אוהל יעקב, ששייך לקהילה היהודית של מינכן ובוואריה עילית והוא מושך אליו המונים לאורך כל השנה. חיצונית, מבנהו של המוזיאון ושל בית הכנסת, איננו מזכיר כלל את בתי הכנסת שאנו מכירים, שכן הוא מודרני וחדשני מאד בעיצובו. יש במרכז כולו גם בית ספר יהודי ציבורי, גן ילדים, אולם קהילה, מרכז נוער ואפילו מסעדה כשרה. 

האוסף הלאומי של אמנות מצריים (Staatliches Museum A'Gyptischer Kunst) – אם אמנות מצרים העתיקה מעניינת אתכם, המוזיאון הזה הוא מקום שלא תרצו לפספס. האוסף הלאומי של אמנות מצריים כולל פריטים בני למעלה מ-5,000 שנה והוא מתגאה בהצגת השרידים העתיקים של אותה תקופה באופן פשוט וקל מאד להבנה. המבנה שבו נמצא האוסף מרשים מאד והוא לכשעצמו מצדיק ביקור וגם האופן שבו מעוצב המוזיאון. למרות שמדובר באמנות עתיקה, הוא מצליח להיות מודרני מאד וגם מעניין ולהתאים את תוכנו בצורה מושלמת לקהל המבקרים. ניתן להזמין מדריך מולטימדיה בשפה האנגלית ואתו לצאת לסיבוב ברחבי המוזיאון. 

מוזיאון תפוחי האדמה (Kartoffel Museum) – כן, כן, מוזיאון תפוחי האדמה נמצא גם הוא ברשימת המוזיאונים של מינכן והוא ללא ספק אחת האטרקציות המיוחדות בעיר. הכניסה אל המוזיאון היא בחינם, ללא עלות, ובעת הביקור בו אפשר ללמוד על תפוחי האדמה, על הפחמימה הכול כך אהובה ומוכרת, לא מעט. המוזיאון כולל שמונה חדרים, שבהם מוצגים פסלי תפוחי אדמה מוזרים, ספרייה של ספרים העוסקים בתפוחי אדמה ואפילו מחווה חזותית של אנדרי וורהול לירק המוכר הזה.

פינאקוטק (Pinakothek) – מדובר בשלושה מוזיאונים תחת שם אחד, המחולקים לפי סוגי וזמני היצירות, המוצגות בהם. אורכו הכולל של הגדול שבהם מגיע לכ-127 מטרים והוא ידוע גם כגלריה הגדולה ביותר באירופה, שנבנתה במאה ה-19. יש בו יצירות מהמאה ה-14, כולל דיוקנו העצמי של האמן הידוע – רמברנדט. המוזיאון השני שבמקבץ שלושת המוזיאונים הללו מציג אוסף של 450 יצירות אמנות מהמאה ה-19, תחת הסלוגן "מגויה לפיקאסו". השלישי, האחרון, הוא מודרני יותר והוא כולל ארבעה אוספים של אמנות, ארכיטקטורה ועיצוב. 

שווקים שאסור לפספס

השווקים של מינכן הם אטרקציה בפני עצמה. חלקם תוססים ועמוסים במבקרים, וחלקם פחות. הם פזורים ברחבי העיר ומציעים, לצד תוצרת מקומית, גם מזכרות ופריטים מיוחדים, שכדאי להביא אותם כמתנה לאנשים שאוהבים. אלה שיקדישו לשווקים שבעיר את הזמן הראוי להם יוכלו אפילו לגלות אינספור של אוצרות נסתרים.

שוק חג המולד שבכיכר מריאן (Munich Christmas Market at Marienplatz) – את הרשימה הזו פותח השוק בה' הידועה של מינכן, הלא הוא שוק חג המולד הגדול, שנערך בכל שנה בכיכר מריאן ומושך אליו המונים, מקומיים ותיירים כאחד. מדובר בשוק מסורתי, שפועל בעיר עוד מהמאה ה-14 והוא האותנטי ביותר מבין שווקי חג המולד שבעיר. בהמוני הדוכנים שבו אפשר למצוא מגוון עצום של פריטים, מוצרים וגם תוצרת מקומית נפלאה, צעצועים מיוחדים, קישוטים לבית, מאכלים מקומיים שונים ובעיקר – אווירה קסומה. 

Kripperlmarkt am Rindermarkt – הוא איננו בין הגדולים שבשווקי חג המולד של מינכן, וגם לא עמוס באנשים, אך זהו בדיוק סוד קסמו. השוק הקטן והחביב הזה נמצא במרכז העיר והוא מציע אווירה חגיגית נפלאה. הוא נערך בכל שנה בסמוך לחג ויש בו שלל של דוכני אוכל ומשקאות וגם דוכנים, המציעים מתנות מקסימות. 

Riesen Flohmarkt Theresienwise – זהו שוק הפשפשים הגדול ביותר של מינכן, שנערך אחת לשנה, במסגרת פסטיבל האביב. באירוע הענק הזה לוקחים חלק למעלה מ-2,000 סוחרים והוא מושך אליו כמעט 100,000 מבקרים בכל פעם. בין דוכניו תמצאו בגדים, רהיטים, עתיקות, גאדג'טים מכל מיני סוגים והפתעות רבות נוספות. 

Flohmarkt Daglfing – זהו שוק פשפשים ועתיקות, שנמצא בסמוך למסלול מרוצי סוסים, ברחוב רנבנהן (Rennbahnstrasse). הוא פתוח באופן קבוע והוא המקום המתאים למצוא בו פריטי לבוש יד שנייה, ריהוט, פריטי אספנות מיוחדים ועתיקים ועוד. אם אתם מחפשים משהו קצת אחר להביא אותו הביתה או אם אתם אוהבים להסתובב בעולם בכל מיני שווקי עתיקות ופשפשים, אל תפספסו את Flohmarkt Daglfing.

Viktualienmarkt – זהו שוק אוכל מקסים, עם היסטוריה בת מאות שנים. הוא נמצא במרכז העיר והוא מציע מגוון רחב של תוצרת נפלאה, איכותית וטרייה, כמו בשר, דגים, פירות, ירקות, תבלינים, יינות ועוד ועוד. 

Flohmarkt Olympiapark – השוק הגדול הזה, שפתוח בשישי ובשבת מארח כ-500 דוכנים שונים ולמרות שהוא לא שוק הפשפשים הגדול ביותר במינכן, הוא נחשב לבין הטובים שבהם. אפשר לעצור בו לביקור כאשר מגיעים גם למרכז הקניות אולימפיה, שנמצא בסמוך לשוק וכדאי להקדיש לו זמן כדי ליהנות מאווירה נעימה ומתוצרת טובה. 

סוג אטרקציה

אתר היסטורי

רמת מחיר

$$

על האטרקציה

ארמון נימפנבורג המפואר – אטרקציה נהדרת למי שמבקש לחוות את התרבות וההיסטוריה של בוואריה.

סוג אטרקציה

בית כנסת ומרכז דתי יהודי

רמת מחיר

ללא תשלום

על האטרקציה

מסע אל ההיסטוריה והמורשת היהודית. סמל יוצא דופן ומרשים לחוסן היהודי במינכן ולסיפור היהודי כולו ביבשת אירופה

סוג אטרקציה

מוזיאון

רמת מחיר

$$$

על האטרקציה

כלי רכב איקוניים, תערוכות אינטראקטיביות וחגיגות מיוחדות של 100 שנים ל-BMW

סוג אטרקציה

פארק

רמת מחיר

ללא תשלום

על האטרקציה

היסטוריה, טבע ומגוון רחב של אפשרויות בילוי בחלל עצום, ירוק ונעים

סוג אטרקציה

פארק

רמת מחיר

ללא תשלום

על האטרקציה

פארק הציבורי הגדול ביותר במינכן – נקודות ציון אייקוניות, בפעילויות מגוונות חוויה תרבותית בווארית במקום אחד

סוג אטרקציה

כנסייה

רמת מחיר

ללא תשלום

על האטרקציה

תובנות על ההיסטוריה והיכולת הארכיטקטונית של מינכן, הכוללת יצירות אמנות מדהימות ומגדלים איקוניים