ביטוח נסיעות לגרמניה

תכנון נסיעה לגרמניה כולל התייחסות לפרמטרים רבים: הטיסה שאיתה נגיע אל היעד, נקודות העצירה והאטרקציות שנשלב אותן בטיול, המקומות שנאכל בהם, הנופים שנראה בדרך וכמובן הציוד שניקח אתנו, כולל שלל הבגדים והפריטים – הקטנים והגדולים. אחד הפרמטרים החשובים שיש לקחת בחשבון ובנוסף לכל השאר, הוא עניין הביטוח. ביטוח נסיעות לגרמניה מוצע על ידי חברות ביטוח רבות וגם על ידי לא מעט סוכנויות, המשווקות פוליסות, הנבדלות אלו מאלו בכיסויים הקיימים. הביטוח אמנם איננו בגדר חובה על פי החוק, אולם הוא בהחלט המלצה חמה, הן ליוצאים לגרמניה במסגרת סוף שבוע או חופשה קצרצרה והן לאלה, המתכננים ביקור ארוך יותר בה ואולי גם שילוב של יעדים נוספים, מחוצה לה.

travel insurance to germany

ביטוח בהתאמה מלאה

כולנו מחזיקים בביטוח רפואי. חלקנו מחזיקים גם בביטוח בריאות פרטי. ביטוחים אלה מציעים לנו את הכיסויים הרלוונטיים בעודנו שוהים בארץ, אולם הם אינם תקפים כאשר אנו בחו"ל, ולא משנה לאיזה פרק זמן או מהו היעד. ביטוח נסיעות לחו"ל, לרבות זה המוצע ליוצאים לגרמניה, מקנה מגוון רחב של כיסויים: הן רפואיים והן אחרים. אפשר לכלול בו ביטוח כבודה, המתאים בעיקר במקרים בהם מצטיידים בציוד יקר ערך ובעל חשיבות רבה, כמו מצלמה מקצועית טובה, מחשב נייד, אופני שטח או כביש, גלשן וציוד נוסף וגם ביטוח טיסות במקרה של ביטולים או דחייה. ניתן יהיה לממש את הביטוח במקרים של גניבה או נזק שנגרם לציוד, כאשר לכך יש לצרף אישור מטעם המשטרה המקומית של גרמניה, בהתאם ליעד שבו ארע המקרה. הביטוח הרפואי, הכלול בביטוח, הנסיעות הוא החשוב מכל. ביטוח זה כולל כיסויים ביטוחיים המיועדים הן לאנשים בריאים והן לאלה, הסובלים ממחלות כרוניות או אחרות. הוא גם מיועד לנשים הרות ולכן חשוב מאד ליוצאים וליוצאות לגרמניה, לתקופות קצרות או ארוכות.

ניתן להוסיף לפוליסת הביטוח, שאותה רוכשים, כיסויים נלווים נוספים שאינם חלק מברירת המחדל שאותה מקבלים. למשל, למי שצפוי לעסוק בפעילויות אתגר בגרמניה, לרבות סקי, טיפוס הרים או כל פעילות אחרת, שניתן להכניסה לקטגוריית פעילויות אקסטרים, מומלץ לרכוש כיסוי נוסף, המקנה מענה ביטוחי במקרה של פציעות או נזקים אחרים, שנגרמו בזמן הפעילות עצמה. פעילויות שכאלו רצופות בסיכונים והסיכוי לפציעה הוא גבוה. בנוסף הוא כולל גם חילוץ והצלה, שפעמים רבות יכולים גם להיות מצילי חיים. 

עלות אשפוז בבית החולים, עלות הביקור בחדר המיון או אצל רופא משפחה, יכולה להיות גבוהה מאד ולהגיע, במקרה הטוב, לכמה מאות אירו. מדובר בעלויות בלתי נתפסות לעיתים, ובייחוד כאשר מעורבים בכך אשפוז של כמה ימים וטיפולים נלווים. מי שאיננו מחזיק בביטוח נסיעות, נדרש להוציא את הכסף מכיסו. מחזיקי ביטוח נסיעות לגרמניה נדרשים לשלם השתתפות עצמית בלבד (סכום מינימלי נמוך מאד) וישנן פוליסות שאינן דורשות כלל השתתפות עצמית. את העלויות המשלימות נושאת חברת הביטוח המבטחת, המעבירה את התשלום לאותם גורמים רלוונטיים, האחראיים לטיפול. כמובן שחשוב מאד לדאוג לאסוף את כל המסמכים, המעידים על הטיפולים שניתנו בגרמניה ועל האשפוזים או הביקורים אצל הרופאים, ולהציג אותם בעת הגשת התביעה לחברת הביטוח עצמה.

לבדוק ולהשוות

מכיוון שישנן לא מעט אפשרויות, העומדות לרשות המטיילים, בכל הקשור לביטוח נסיעות/ביטוח טיולים, כדאי מאד לערוך סקר שוק ולבחון לעומק את ההבדלים הבולטים. אפשר לרכוש כיום את הביטוח אונליין בתוך דקות ספורות או לפנות ישירות לחברת הביטוח או סוכנות הביטוח באמצעות הטלפון. מצב בריאותי קיים, גילו של המבוטח, אופי הטיול וגם היעד, משפיעים על עלות הביטוח וזאת יחד עם הכיסויים הנלווים לביטוח הבסיסי, שגם אותם מוסיפים (אם רוצים). 

דוגמאות לכיסויים ביטוחיים נלווים: כיסוי לפעילויות ספורט חורף (סקי, למשל), כיסוי לפעילויות ספורט אתגרי (אקסטרים), שירותי איתור וחילוץ, ביטול השתתפות עצמית בתוספת תשלום ועוד. מומלץ מאד לבדוק לעומק, ולפני רכישת הביטוח, אילו כיסויים בסיסיים הוא כולל ואילו כיסויים נלווים אפשר להוסיף לו (ומהי עלותם, כמובן). כדאי גם לבדוק, לפני היציאה לדרך, מהן דרכי ההתקשרות עם מוקד הביטוח כאשר נמצאים בגרמניה, האם זהו מוקד שפעיל 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע או ששעות פעילותו מוגבלות יותר. כך או כך, רכישת פוליסה הכוללת את כל הכיסויים ההכרחיים לנוסע היא זו שתבטיח טיול בראש שקט וגם הנאה גדולה. אין צורך לדאוג לדבר ואם חלילה אירע אירוע רפואי או אחר, יש כתובת שניתן להיעזר בה ולקבל ממנה את המענה הנדרש. 

אז מה היה לנו עד עכשיו?